Veiligheid

Veiligheid is een gevoel. Belangrijk is dat U zich veilig voelt!

Het gevoel dat u beschermd bent tegen brand en tijdig gewaarschuwd wordt als er toch brand zou uitbreken. Dat u weet dat uw vluchtweg goed is verlicht, ook als dit ’s nachts gebeurd.

Het is heel fijn als u zich beschermd voelt tegen inbraak en insluipers, denk aan de ‘babbeltruc’. Dat begint met een goede ‘buitenkant’ van uw woning: goede deuren en ramen, met goed hang- en sluitwerk. Een video deurintercom waardoor u ziet wie er aan de deur staat en dan kunt besluiten om de deur wel of niet (eventueel op afstand) te openen. En tenslotte een alarminstallatie om ook ’s nachts of op momenten dat u er niet bent eventuele inbrekers af te schrikken.

Het zal u een veilig gevoel geven als u er van overtuigd bent dat u met de buitenwereld kunt communiceren wanneer u dat wenst. De radio/tv kunnen horen, de krant kunnen lezen, de bel, de telefoon of een alarm kunnen horen, de telefoon luid genoeg, of ingekoppeld op een gehoorapparaat, een trilalarm voor als u in bed ligt.

Persoonlijke veiligheid bij senioren en minder validen kan diverse onderwerpen omvatten, bv. een personen alarm in geval van ziekte, minder validiteit of bij senioren (noodknop/vallen). En ook valmatten, videobewaking en dwaaldetectie als een mantelzorger voor een dierbare moet zorgen.